Helyi hivatalos közlöny

Az Oktatási Minisztérium által akkreditált program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére. Hasznos lehet a képzés azok számára is, akik már az IT-szakmában (vagy kapcsolódó doméniumban) tevékenykednek, de nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel ezen a szakterületen. A posztgraduális képzésre olyan személyek jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek valamilyen felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott ennek megfelelő oklevéllel.

A képzési szakemberek a BBTE Matematika és Informatika Kar egyetemi oktatói, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek, és komoly fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. A hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel.

A 18 hónapos képzési program 3 félévre tagolódik. Az első két félév 12 modulra (6–6 tantárgy) épül.

A 2019 márciusában szervezett felvételire 25 helyet hirdettek meg. A felvételi egy logikai feladatokból álló, az algoritmikus gondolkodási készséget felmérő teszt lesz, kiegészítve számítástechnikai általános műveltségi kérdésekkel. A képzés hivatalos weboldalán mintafeladatok is elérhetőek.

A tandíj 2500 lej szemeszterenként. A partnerszervezetek és cégek által ösztöndíj lehetőséget is biztosítanak.

A beiratkozáshoz online előjelentkezés szükséges az egyetem weboldalán keresztül, ennek határideje március 14. A személyes beiratkozás Kolozsváron, az egyetem székhelyén történik március 15–19. között. Elegendő számú igénylés esetén a U-Hub március 16-án csoportos utazást is szervez a jelentkezőknek, melyhez regisztráció szükséges a közösség weboldalán. A felvételire március 23-án kerül sor Székelyudvarhelyen, majd ezt követően áprilistól indul az oktatás.

Az érdeklődők minden képzéssel kapcsolatos információt megtalálhatnak a Matematika és Informatika Kar weboldalán (www.cs.ubbcluj.ro), illetve a U-Hub honlapján (u-hub.ro), és a szervezőkhöz is fordulhatnak kérdésekkel a posztgrad@cs.ubbcluj.ro email címen.

A képzés a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program támogatásával, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel és a Harghita Business Centerrel partnerségben valósul meg, így az első évfolyam Székelyudvarhelyen indul.

Közvetlen hivatkozások a képzés weboldalaira:

http://www.cs.ubbcluj.ro/oktatas/informatika-es-szoftverfejlesztes-posztgradualis-kepzesi-program/

https://u-hub.ro/atkepzesi-program/

Frissítés dátuma:
2019.02.25.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette