Helyi hivatalos közlöny

Idén a majális és az anyák napja egybeesik, így május elsején a naphoz kötődő mindkét vonatkozás megjelenik a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és a polgármesteri hivatal közös rendezvényén.

A mai programbemutató sajtátájékoztatón Pálfi Kinga alpolgármester elmondta, hogy a két év kényszerszünetet követően, idén a rendezvény a városi parkba költözik, amelyet kedvük szerint lakhatnak be a székelyudvarhelyiek. Kerékpárral, kosárral és pokróccal érdemes a majálisra érekezni, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. A cél az, hogy maradandó élményben legyen részünk. „A zene évében hangsúlyos szerep jut a zenének is, de emellett kulturális, civil, sport- és ifjúsági vonalon is érdekes, szórakoztató tavaszköszöntő nappal készülünk” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A helyszínen enni- és innivaló is kapható lesz.

Szőcs Endre, a könyvtár igazgatója ismertette a teljes programot. Reggel 8-kor a homoródalmási fúvósok fogják ébreszteni a várost, akik a zenét a város több negyedébe is elviszik. Fél tíztől kezdődik a kerékpáros gyülekezés a Jézus szíve kápolna melletti parkolóban, mint új helyszínen, a Patkóban és a Bethlen-negyedi parkban. A bringás felvonulás rendőri felvezetéssel pontban 10 órakor indul a kápolnától a II. Rákóczi Ferenc és a Kossuth utcán a Patkóig. Itt becsatlakoznak a városközpontban gyülekezők és a biciklisek együtt mennek a Bethlen Gábor és a Kisköved utcákat érintve a Dávid Ferenc térre. Innen a Győzelem és a Haáz Rezső utcát, majd a Villanytelep, Tompa László, Petőfi Sándor és Tamási Áron utcán tekerve érkeznek meg a sétatérre.

11 órakor térzenével kezdődik a városi parkban a program, majd a 12 órás a hivatalos megnyitó után a gyergyószentmiklósi Stepdance táncegyüttest láthatjuk a színpadon. Ezt követően Gozefini fogja szórakoztatni a gyermekeket, majd a marosvásárhelyi BB Dance kerekesszékes tánccsoport lép fel a színpad előtti téren. Fél 3-kor Wolf Kati koncertezik a sétatéri színpadon.

Mindezekkel párhuzamosan a minifocipályán egy óriás pumptrack-pályán lehet kipróbálni a biciklis tudást. Ugyanitt ugrálóvárak és egyéb, elsősorban a gyermekeknek szóló szórakozási lehetőségeket is ki lehet majd próbálni. A kicsiknek pedig a Helyi Rendőrség fog közlekedésbiztonsági képzést tartani a parkban lévő kerékpáros tanulópályán. Lesz retró-fotó tér is Szabó Károllyal. A városi stadionban a Cimbora Gyermekek Háza székelykeresztúri tagozatának repülőgép-modellező szakköre fog bemutatót tartani.

Pokróc, bicikli és jó idő kell már csak, és kezdődhet a majális! Két keréken!

 

Frissítés dátuma:
2022.04.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette