Helyi hivatalos közlöny

U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, a Harghita Business Center inkubátorház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 2019-ben is megszervezi a Digitális Kaláka elnevezésű rendezvényt, amelynek tavalyi első kiadása nagy sikernek örvendett. A Digitális Kalákára idén október 25–27. között kerül sor a Rákóczi Center rendezvényközpontban és az inkubátorházban.

A rendezvény menetrendje nem változik a tavalyhoz képest: első körben civil szervezetek, közintézmények, kezdeményezési csoportok és magánszemélyek jelentkezhettek, akik olyan ötletekkel pályáztak, amelyek a helyi közösség érdekeit szolgálják, egy konkrét problémára nyújtanak megoldási lehetőséget.

Az ötleteket a Digitális Kalákára a második körben jelentkező IT-csapatok valósítják meg az október végén sorra kerülő 48 órás hackathon, azaz számítástechnikai vetélkedő során. Ennek alapján olyan pályázatokat vártunk, amelyek prototípusa elkészíthető 48 óra alatt, ugyanakkor megfelelő szintű kihívást is jelent a négyfős IT-csapatok számára. A rendezvény végén a versenyen készült prototípusokat 5-10 perces bemutatóban (pitch talk) kell majd ismertetniük a csapatoknak. A munkákat ezúttal is szakmai zsűri fogja értékelni, a 3 legjobb csapat pedig értékes nyereményekkel gazdagodik.

A szoftverfejlesztés meglehetősen költséges szolgáltatás, így jelentős támogatást jelent egy fejlesztőcsapat 48 órás önkéntes munkája. Természetesen ennyi idő alatt nem készülhet el egy kész termék, de működőképes prototípus igen, ezzel pedig könnyebb továbblépni: támogatást lehet keresni a kivitelezéshez, kiindulópontként lehet használni egy nagyobb fejlesztéshez. Ugyanakkor a rendezvényen kiépített kapcsolatok az IT-szakemberekkel szintén hasznosak lehetnek a továbbiakban is.

Egyszóval: IT-szuperhősök kerestetnek! Ha te is annak érzed magad, kattints és jelentkezz csapatoddal az idei Digitális Kalákára!

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

Frissítés dátuma:
2019.09.23.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette