Helyi hivatalos közlöny

A fokozódó vírusveszély miatt a város vezetése újabb határozott lépéseket tesz a székelyudvarhelyiek biztonsága érdekében.

Döntéseink csak akkor hatékonyak, ha a végrehajtásuk során együttműködés történik az érintettekkel.

A mai nap folyamán megbeszélést folytattunk az UKKSZ (Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége), az SZMVSZ (Székelyudvarhelyi Mikróvállalkozók Szövetsége), valamint az UVSZ (Udvarhelyszéki Vendéglátósok Szövetsége) képviselőivel, annak érdekében, hogy a vendéglátásban tovább csökkentsük a járvány terjedésének útját.

A gazdasági szereplőket képviselő egyesületek részéről megerősítés érkezett, hogy komolyan veszik a már megjelent előírások betartását. Folyamatosak a fertőtlenítések, nem szerveznek nagy létszámú eseményeket, és mérséklik az egy teremben levő vendégek számát, a zsúfoltság elkerülése érdekében.  

A fenti intézkedések mellett arra a közös egyezségre jutottunk, hogy a lakosság egészségének megőrzése érdekében tovább korlátozzuk az egységek nyitvatartási programját.

Ennek értelmében holnaptól minden vendéglátó egység (éttermek, bárok, kocsmák, cukrászdák, pizzázók, kávézók) 18.00 óráig maradhat nyitva.

Újból felszólítjuk  a város lakóit, hogy vigyázzanak saját és szeretteik egészségére, csak indokolt esetben hagyják el otthonukat. Kérjük, tájékoztassák családtagjaikat, szomszédjaikat, ismerőseiket – különösen a veszélyeztetett csoportba tartozókat – is a fejleményekről, ezzel is segítve a megelőzést, a közös fellépést a koronavírus ellen.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette