Helyi hivatalos közlöny

A nyár folyamán több oktatási intézményünkben is fontos fejlesztések valósultak meg. Székelyudvarhely oktatási intézményeinek fejlesztése kulcsfontosággal bír a város számára.

A Móra Ferenc Általános Iskola sportpályáján az elmúlt időszakban modern, európai szintű infrastrukturális fejlesztés valósult meg a Magyar Kormány, a Székelyudvarhelyi Szejke Sportklub és a Móra Ferenc Általános Iskola közreműködésével. A minőségi munkát az ING Service Kft. végezte el. A sporteszközök vásárlására szánt összeget a város biztosítja.

A mai hivatalos átadón Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy Székelyudvarhely számára fontos, hogy a fiatalok itthon alapítsanak családot jövőt.

„Ezért dolgozunk a lakhatási lehetőségek bővítésén, az építkezési feltételek javításán, az oktatási intézmények fejlesztésén, a kulturális kínálat bővítésén, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésén és természetesen a délutáni, hétvégi szabadidős programok helyszínéül szolgáló játszó- és sportterek bővítésén, fejlesztésén is – mondta a polgármester.

A Székelyudvarhelyi Szejke SK részéről Győri István a mai átadón elmondta: a Székelyföldi Kézilabda Akadémia egyik célja, hogy az infrastrukturális fejlesztésekben is szerepet vállaljon és a Városi Sportcsarnok felújítása után most a Móra Ferenc iskola következett. A mai átadón az iskola igazgatónőjének egy profi kézilabdát is átadott a sportklub ügyvezetője.

 

Ebben az iskolában egyébként már évtizedek óta komoly kézilabda utánpótlásnevelés zajlik, ezért is esett erre az iskolára a választás. Az eseményen jelen volt Pál Dénes vállalkozó, a Szejke SK főtámogatója, aki elmondta: kiemelten fontos számukra az egészséges életmód, a fiatalok sportolási lehetőségeinek támogatása.

Az iskola igazgatónője, Tifán Irénke örömmel köszöntötte a mai esemény résztvevőit. Köszönetét fejezte ki mind a Magyar Kormánynak, mind a Székelyudvarhelyi Szejke Sportklubnak, mind pedig a polgármesteri hivatalnak hiszen a fejlesztés által az iskola testnevelő tanárai profi körülmények között tarthatják a torna órákat, a tanulók pedig biztonságos körülmények között fejlődhetnek.

 

A szaladópálya, a távolugró pálya, az erőpark és a sátortetős sportpálya a hozzá tartozó lelátóval együtt 1.850.000 lejes fejlesztést jelent. A 20×40 méteres kézilabdázásra, kosarazásra és teniszezésre alkalmas sporttermet és sportpályát délelőtt az iskolai diákai, délutánonként pedig a Székelyföldi Kézilabda Akadémia kis sportolói fogják használni.

A pálya teteje elbontható, illetve az oldalai ki- és behúzhatók. A lelátóra hőkezelt faborítású ülőhelyek kerültek, minden sportfelületet öntött gumiborítással láttak el, a zöldövezetet frissítették, illetve újraépítették a teljes vízelvezetést.

Frissítés dátuma:
2020.09.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette