Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőttre hívta össze a polgármesteri hivatal beruházási és fejlesztési igazgatósága a Tábor-negyedi Orbán Balázs Általános Iskola új, korszerű sporttermének műszaki átvételezésére a különböző hatóságok, a kivitelező szakcégek képviselőit, valamint a tervezőt.

A Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) második szakaszára adta le a városvezetés a pályázatot, amely nyert. 2018 nyarán kezdődött el az építkezés, azonban a munkálatok kivitelezését elnyert konzorcium nem mérte fel helyesen a feladat nagyságát, és nem sikerült a megfelelő ütemben megszerveznie a munkát. Emiatt szerződésbontásra került sor.

Végül a harmadik közbeszerzési eljárásra beérkező ajánlat megfelelt a követelményeknek. Az eljárás befejezéseként 2019. május 20-án megköttetett a kivitelezési szerződés a Viaduct Kft.-vel, aki a munkálat teljes ideje alatt az egyik motorja volt a beruházásnak.

Az építkezés megkezdése után és az alapozási munkálatok elején kiderült, hogy ahhoz, hogy az épület biztonságos körülmények között meg tudjon épülni, szükség van a sportterem alapozásának teljes újratervezésére. Így 2020-ban, a megfelelő műszaki megoldással új lendületet vett a kivitelezés.

A létesítményt így több mint háromszáz földbe fúrt betonoszlop tartja, ezt a szerkezetet zárta le az alaplemez.

Az épület oldalbejárata és a szellőzőrendszer

A sportterem oldalai előregyártott szendvicspanelekből épültek meg, a fémlemezek között 20 centiméteres poliuretán szigetelőanyag van. A létesítmény teteje szintén szendvicspanelekből épült, ennél a részénél a fémlemezek között 25 centiméteres kőzetgyapot szigetelést használtak.

Raktár a lelátó alatt

A kivitelezés során komoly műszaki bravúrral oldották meg a nagyméretű ablakok beszerelését is.

A játéktér hőszigetelést kapott, amelyet szerelőbetonnal zártak le. Erre került a speciális sportpadló legfelső rétegként.  A sportteremben mosdók, öltözők, lelátó, valamint a sportszerek tárolására alkalmas helyiség is helyet kapott.

A sportterem kazánháza

Szintén a pályázatból vásárolta meg a polgármesteri hivatal a sportterem felszerelését: kapukat, bordásfalakat, különböző tornához szükséges kellékeket, kosárpalánkokat.

A mai műszaki átvételezést követően indulhat el az épület tűzvédelmi engedélyének kiváltása.

Ezt a polgármesteri hivatal a műszaki átvételezést követően holnap tudja kérvényezi a csíkszeredai Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől (ISU). Az új szabályozás szerint a tűzvédelmi engedély kiállításáig az épületet nem szabad használni. Ennek a szabálynak a megszegése komoly időbeli és anyagi következményeket von maga után.

Frissítés dátuma:
2023.03.24.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette