Helyi hivatalos közlöny

"Finisszázs – kurátori tárlatvezetés a Jezsuiták Erdélyben című kiállításon" adatai:

Dátum

2024. március 05. 18:00 – 2024. március 05. 19:00

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

Haáz Rezső Múzeum eseménye:

Finisszázs keretében – kiállításunk utolsó napján – március 5-én, kedden du. 6 órától, szakmai tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket a jezsuita rend történetét bemutató időszaki kiállításon. Ezen alkalommal Dr. SZÁSZ Hunor – múzeumunk történésze –, s egyben a kiállítás kurátora fogja kalauzolni a(z utolsó) tárlatvezetés résztvevőit.

FONTOSNAK tartjuk kihangsúlyozni, hogy előre bejelentkezett személyeknek tudjuk biztosítani az eseményen való részvételt. Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj: 8 lej.

A tárlatvezetések kivételes voltát az adja, hogy a kiállítás létrejöttét garantáló legjobb szakmai tudás birtokosaként, a kurátor megosztja a tematikus ismereteit az esemény iránt érdeklődő székelyudvarhelyi közönséggel. A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A finisszázs tárgyát képező kiállításon az erdélyi közintézményekből és egyházközségekből származó jezsuita kötődésű levéltári anyagok és könyvek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről

Frissítés dátuma:
2024.02.26.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette