Helyi hivatalos közlöny

"Gál Attila – kiállításmegnyitó" adatai:

Dátum

2021. augusztus 05. 18:00 – 2021. augusztus 05. 19:00

Helyszín

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár

Facebook esemény
Gál Attila festőművész kiállításának megnyitója a székelyudvarhelyi könyvtár Látvány- és hangzóanyag részlegén augusztus 5-én, csütörtökön 18 órától kezdődik.
Gál Attila 1961-ben született Marosvásárhelyen, ahol ötödik osztályos korától Haáz Rezső fiától, a székelyudvarhelyi Haáz Sándor grafikustól, és néprajzkutatótól tanult rajzolni, és az ő tanácsára iratkozik a művészeti iskola rajzszakára, ahol Barabás Éva tanítja. 77-ben családjával Székelyudvarhelyre költözik, itt végzi el a Maszelka János által vezetett főiskolát. Gyermekkora óta rajzol, először rajzfilmfigurákat, majd portrékat, iskolái után kezd festeni akvarellel, pasztellel, olajfestékkel főként tájakat. Művészetét ma is ez jellemzi: erdélyi tájak, tájházak, csendéletek, ezeket vegyes technikával, és spaklitechnikával készíti. Azt vallja, festményeit édesapja, Gál Gyula fotóművész fényképei is inspirálják.
1983 óta már közös kiállításokon voltak láthatóak a művei, első egyéni kiállítása 2002-ben volt Székelyudvarhelyen, azóta Szentegyházán, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Zákányszéken, Siófokon, Zamárdiban, és Székesfehérváron is volt tárlata. Az augusztus ötödikén megnyíló kiállításon az utóbbi évek munkáival láthatnak az érdeklődők

Frissítés dátuma:
2021.08.04.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette