Helyi hivatalos közlöny

"George Akerlof és Robert Shiller Balekhalászat – A manipuláció és az átverés közgazdaságtana" adatai:

Dátum

2024. február 06. 18:00 – 2024. február 06. 19:00

Helyszín

Vekker Kávéközösség

Facebook esemény

RMKT Székelyudvarhely eseménye:

Első idei rendezvényünk tehát egy könyvbemutató:
George Akerlof és Robert Shiller Balekhalászat – A manipuláció és az átverés közgazdaságtana (Phishing for Phools) című könyvében a klasszikus közgazdaságtan által felállított egyensúlyelméletet kérdőjelezi meg. Könyvük olyan megfigyeléseken alapul, amelyek ellentmondanak a klasszikus közgazdaságtan által feltételezett, tökéletes informáltságon és racionalitáson alapuló döntéshozatalnak.
Miért veszünk olyan dolgokat, amelyekre valójában semmi szükségünk? Miért dőlünk be a hirdetéseknek, a brókereknek és a politikai kampányoknak? Miért fizetünk több borravalót hitelkártyával, mint készpénzben? Ilyen és hasonló kérdésekre keres a mű érthető, a közgazdaságtan eszközeit és érvrendszerét felhasználó magyarázatot. A könyvben található példák és elméleti keretrendszer alapján talán mi is egy kicsit közelebb tudunk kerülni saját magunkhoz, jobban meg tudjuk érteni döntéseinket, esetleg tudatosulhat bennünk az, hogy mikor vagyunk a (mondhatni törvényszerűen jelenlévő) manipuláció, netán átverés áldozatai.
George Akerlof a Georgetown Egyetem professzora, 2001-ben közgazdasági Nobel-emlékdíjjal tüntették ki. Robert Shiller a Yale Egyetem professzora, munkásságáért 2013-ban vehette át a Nobel-emlékdíjat
A rendezvény időpontja: február 6., kedd 18:00
Helyszín: Vekker Kávéház, emeleti terem – Városháza tér 1.
A könyvet bemutatja: Albert Sándor, közgazdász, a székelyudvarhelyi RMKT alelnöke
A bemutatót követően szabad beszélgetés a témáról.

Frissítés dátuma:
2024.02.02.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette