Helyi hivatalos közlöny

"Határtalanul együttérzünk! – jótékonysági koncert a Tamási Áron Gimnázium javára" adatai:

Dátum

2024. február 10. 18:00 – 2024. február 10. 19:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

A magyarországi Határtalanul zenekar jótékonysági koncertet tart a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium közösségének támogatására. A gyűjtés nem az épület rekonstrukcióját célozza, hanem kifejezetten a bajba jutott közösségének kíván támogatást nyújtani.
„Számítunk a jelenlétetekre és a támogatásotokra, hisz mi határtalanul együttérzünk” – vallják a zenekar tagjai.
A zenekar tagjai:
Török Tilla: Délvidéki, adai származású. Gyerekkorától kezdve fontos szerepet játszik életében a népzene, a népdalok világa. Vácott a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába, illetve Békéscsabán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei tanszékén szerzett mesterdiplomát. Már a Zeneakadémiai időkben megalapította a „Török Tilla és zenekara” együttest, amely az autentikus magyar népzenét, valamint a szomszéd népek népzenéjét képviselte. A zenekar sikerességét mutatja, hogy több népzenei versenyen kiváló helyezést kaptak. Az aktív zenélés mellett népzeni gyűjtéseken, kutatásokon vettek részt a magyarlakta vidékeken. Munkásságáért 2012-ben Junior Príma díjat kapott a magyar népzene és közművelődés kategóriában.
Thököly Vajk költő, 1978-ban született a Szilágyságban. Verseit, gondolatait már több előadóművész, zenekar vette lemezre, és vitte színpadra, így a zene szárnyain keresztül a világ még jobban megismerhette a Szilágyságot, Erdélyt, a Kárpát-medencét.
Fábián Zoltán zenész, 1987-ben született Marosvásárhelyen, de már húsz éve az anyaországban él, jelenleg a Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából a Felvidéken, mint Petőfi-ösztöndíjas erősíti a magyarságot zenei tevékenységével. Zenei pályája, elhivatottsága, a Kárpát-medence minden szegletébe elvitte, és még azon is túl a gondolatait. Dalaiban felelhető a szülőföld és az anyanyelv fontossága, a nemzeti identitásunk megőrzése.
Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai igazgatója, valamint a Határon túli kézilabdázást támogató „Együtt Növünk fel” Alapítvány kuratórium tagja, zenész, dobos.

Frissítés dátuma:
2024.02.02.

#jótékonysági akció #Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette