Helyi hivatalos közlöny

"KultON – Digitális Kaláka" adatai:

Dátum

2023. december 08. 10:00 – 2023. december 10. 13:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Az IT Plus Cluster és Harghita Business Center eseménye:

IT szuperhősök kerestetnek Székelyudvarhelyen!
https://itpluscluster.ro/it-szuperhosok-kerestetnek/ Jelentkezési határidő: 2023. november 30.
Otthonosan mozogsz az IT-ban? Informatikát tanulsz az egyetemen vagy programozóként dolgozol? Érzékeny vagy a szociális témákra és a kultúra is érdekel? És van legalább 3 jó barátod, akikre mindez szintén jellemző?  Akkor van számodra egy kiváló programunk!
December 8–10. között szervezzük meg Székelyudvarhelyen a KultON – Digitális Kaláka hackathont. Minimum 4, maximum 6 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik számára az informatikai megoldások fejlesztése hobbi és szórakozás is, és akik szakmai tudásukat szívesen állítják társadalmi ügyek, illetve a kultúra szolgálatába.
Hogyan zajlik a hackathon? A regisztráció során 8 projektötlet közül választhattok egyet, amelyre szoftverprototípust kell fejlesztenetek 48 óra alatt. Kulturális szervezetek és civilek részéről beérkezett projektekről van szó, amelyek viszont az egész helyi közösségnek hasznosak lehetnek. A prototípusokat szakmai zsűri fogja értékelni, a nyertes csapatok pedig értékes nyereményekre számíthatnak.
A rendezvény célja, hogy megmutassuk: a kultúra nem egy négy fal közé szorított, porosodó valami, hanem nagyon is élő, közösségi dolog, aminek az óriási technológiai fejlődés, ami a világban zajlik, nagy hasznára lehet.
A hackathon a székelyudvarhelyi Művelődési Házban zajlik, a résztvevő csapatok számára pedig szállást és teljes ellátást biztosítunk. A csapatok összetételére vonatkozóan a létszámon (4-6 fő) kívül nincsenek más megkötések. A csapattagok lehetnek különböző végzettségűek, már dolgozó szakemberek vagy egyetemisták, érkezhetnek különböző településekről. A fejlesztéshez szükséges hardware eszközöket (laptop, IoT eszközök stb.) a csapatoknak kell saját maguk számára biztosítaniuk. Az alapvető infrastruktúrát (asztalok, székek, elosztók, internet stb.) mi biztosítjuk.
További infók és a projektötletek részletes leírása itt https://itpluscluster.ro/it-szuperhosok-kerestetnek/
Jelentkezési határidő: 2023. november 30.

Frissítés dátuma:
2023.11.20.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette