Helyi hivatalos közlöny

"Láthatatlan kiállítás" adatai:

Dátum

2023. október 10. 11:00 – 2023. október 10. 12:00

Helyszín

Siculus Ifjúsági Ház

Facebook esemény

Az UFFErdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány és EUROPE DIRECT Hargita eseménye:

A EUROPE DIRECT Hargita és az Udvarhelyi Fiatal Fórum csapata az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvánnyal közösen láthatatlan kiállítást szervez a Siculus Ifjúsági Ház konferenciatermében.
Az elsősorban középiskolás osztályoknak szóló interaktív kiállítás célja a szociális érzékenyítésen túl az, hogy a látogatóknak egyedülálló tapasztalatszerzési lehetőséget kínáljon. Erre a célra egy teljes sötétségben körbejárható kiállítóteret rendeztünk be, ahol az érdeklődők tárlatvezető kíséretével szembesülhetnek olyan mindennapi helyzetekkel, melyek a sötétben komoly kihívásokat okozhatnak.
A kezdeti megilletődöttségen túllendülve a csoportok számára jellemző élmény, hogy a világ így is lehet teljes, csak másként. Miközben megküzdenek a különböző helyzetekkel, megélik, hogy most ők szorulnak segítségre, s akitől várhatják, szintén nem lát. Ez segíthet abban, hogy utcán, közösségi terekben látássérült emberrel találkozva átérezzék valós nehézségeiket, és a kiállítás bejárása során szerzett tapasztalatok alapján akkor és úgy tudjanak segítséget nyújtani, ahogy arra az érintettnek szüksége van. Az osztályközösségre nem csak abban az esetben hat összekovácsolóan a kiállítás bejárása, ha látássérült vagy vak társuk van, hanem akkor is, ha közös megélésként tekinthetnek rá, amiről a későbbiekben még lehet beszélgetni, mélyítve az átéltek feldolgozását.
Az elsötétített kiállítótéren kívül lehetőség adódik egy másik, már látható környezetben berendezett kiállítást is megtekinteni, ahol számos interaktív és informatív sarok áll majd a látogatók rendelkezésére.
A kiállítás elsősorban középiskolás diákok számára lett berendezve, akik vezető tanárral, legalább 10 és legfeljebb 30 fős csoportként tudnak ellátogatni hozzánk. Érdemes előre megbeszélt 8-10 főből álló kisebb csoportokat alkotni, ugyanis a teljesebb élmény érdekében a tárlatvezetés összesen 3, hozzávetőlegesen 15 perces turnusban történik.
A kiállításra október 11-től kezdődően várjuk középiskolás csoportok jelentkezését, hétköznaponként 9:00 és 14:00 óra között. Legalább 10 és legfeljebb 30 főből álló külsős csoportokat minden hétköznap 14:00 és 15:00 óra között fogadunk, szintén előzetes egyeztetés alapján.
Időpontfoglalásért kérjük, hívják a 0266 213 371-es telefonszámot.
A tárlatvezetés díja személyenként 10 RON, pedagógusoknak ingyenes.
A kiállítás létrejöttét Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatta.

Frissítés dátuma:
2023.10.09.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette