Helyi hivatalos közlöny

"MCC-sátor az Udvarhely Napokon" adatai:

Dátum

2023. június 22. 14:00 – 2023. június 24. 17:00

Helyszín

Sétatér / Városi park

Facebook esemény

A Mathias Corvinus Collegium – Erdély eseménye:

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az MCC sátorba június 22-24. között az Udvarhely Napokon! Tevékenyésgeinken hasznos és izgalmas dolgokkal ismerkedhetnek meg a kíváncsi gyerekek és középiskolások, a szülők pedig betekinthetnek az MCC programjainak működésébe, és érdeklődhetnek az éppen zajló felvételi időszakról.
Program:
Június 22., csütörtök, 14-17 óra között
Életmentés gyerekszemmel
Az Udvarhely Napokon az elsősegélynyújtás és az életmentés fontosságát szeretnénk bemutatni. Rendezvényünkön az újraélesztést elméleti és gyakorlati szemszögből is körüljárjuk, beszélni fogunk a szívmasszázsról, a mesterséges lélegeztetésről, valamint olyan orvosi szituációk, mint a légútelzáródás, súlyos allergiás reakció, agyvérzés, szívinfarktus, epilepsziás roham felismeréséről és helyes ellátásáról.
A foglalkozást Kegyes Dávid negyedéves orvostanhallgató és SMURD-os mobil intenzív terápiás mentőtiszt vezeti. Sok hobbijának egyike az oktatás, azon belül is a kedvence az elsősegélynyújtás. Úgy gondolja, ez egy olyan terület, melyet szakmától és kortól függetlenül mindenkinek át lehet adni, és egy nélkülözhetetlen, mindenki számára fontos tudásanyag. Az életmentés valójában nem művészet, nincs szükség hozzá tehetségre, csupán akaraterőre és segítőkészségre.
Június 23., péntek
14-17 óra között
Természettudományos kísérletek
A kíváncsi, kísérletezni vágyó gyerekek biztonságos körülmények között, Baumgartner Eszter gyógyszerész vezetésével próbálhatnak ki 5 helyszínen 5 különböző kísérletet (lávalámpa, lampion, titkosírás, elég-e a kockacukor? és bubibuli). A helyszínen minden szükséges felszerelést biztosítunk, a kísérleteket biztonságosak, oktatói felügyelettel zajlanak le.
17-18 óra között
Retorikai mesterfogások középiskolásoknak
Hogyan jussunk el az ötlettől a prezentációig? Mitől lesz figyelemfelkeltő egy előadás? Hogyan oldható a lámpaláz? Mitől válhatunk hatásos előadóvá? Retorikai mesterfogások középiskolásoknak, gyakorlati feladatokon keresztül. Tekintsük át együtt az előadó feladatait az ötleteléstől a kidolgozáson át a prezentációig, és még azon is túl! A foglalkozást Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese vezeti.
Június 24., szombat, 14-17 óra között
MCC Casino
Az élményprogramon a gyerekek felügyelet alatt, biztonságos körülmények között, oktatónk vezetésével próbálhatják ki a legnépszerűbb sorsjátékokat, mint a szerencsekerék, blackjack, rulett, valamint a Pénzügyi Activityvel tesztelhetik a pénzügyi jártasságukat.
A program célja, hogy a fiatalok pénzügyileg tudatos módon, megfontoltan és felelősségteljesen kezeljék a szerencsejátékokat, ugyanakkor ismerjék a veszélyeket is. A foglalkozáson a pénzügyi kockázatvállalási hajlandóságot biztonságos környezetben ismerhetik meg és alkalmazhatják. Segíti a fiatalokat, hogy a jövőben érettek és tájékozottak legyenek a szerencsejátékokat tekintve, és tudatos pénzügyi döntéseket hozzanak.

Frissítés dátuma:
2023.06.19.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette