Helyi hivatalos közlöny

"Nők, extázisban – szentek és amazonok" adatai:

Dátum

2023. március 11. 19:00 – 2023. március 11. 19:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény
Prieger Zsolt: Nők, extázisban – szentek és amazonok
Zenés-irodalmi előadás
Vendég: Magyar Bori
Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.
Legújabb előadása a női karizma fogalmát járja körül a szakralitás fényénél. Miképp tudnak akár feminizmust meghaladó gondolatokat közölni sok évszázaddal ezelőtt élt, köztük írástudatlan, leveleiket és tanításaikat akárcsak tollbamondó nők és asszonyok? Miképp fért meg bennük istenhit és harcos kiállás, imádság és kreativitás, alázat és az autonómiára való igény? Mi köti össze a zsidónak született, de keresztényként vértanúságot szenvedő Simone Weilt és Edit Steint? És a két gyógyító szentet, Teréz anyát és a zeneszerző-orvos-rendfőnök Bingeni Hildegardot?
Az eseményen fotó és filmfelvétel készül. Az eseményen való részvétel beleegyezését jelenti abba, hogy az eseményen készült felvételeken szerepelhet, és abba, hogy a Művelődési Ház ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából felhasználhatja.
Jegyek elővételben és a helyszínen kaphatóak 10, 20, 25 lejekért.

Frissítés dátuma:
2023.03.03.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette