Helyi hivatalos közlöny

"Rendkívüli tárlatvezetés a PÁLOSOK kiállításon" adatai:

Dátum

2023. május 15. 18:00 – 2023. május 15. 19:30

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

Újabb lehetőséget kínálunk arra, hogy az érdeklődő közönség rendkívüli tárlatvezetés keretében nyerjen betekintést a pálos rend történetét bemutató időszaki kiállításunkba. BÁTOR Botond – plébános, pálos szerzetes – információgazdag és élménydús vezetés nyitott mindenki számára.
FONTOSNAK tartjuk kihangsúlyozni, hogy a helyek száma korlátozott, így csak előre bejelentkezett személyeknek tudjuk biztosítani az eseményen való részvételt. Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj: 8 LEJ.
A tárlatvezetések kivételes voltát az adja, hogy Hargitafürdőn szolgáló pálos szerzetes szemszögéből ismerhető meg a kiállítás. A Magyar Nemzeti Múzeum által, a Magyar Pálos Rend és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A különleges tárlatvezetés tárgyát képező kiállításon a Kárpát-medencei kolostorokból származó régészeti leletek, pálos kötődésű középkori irodalmi emlékeket őrző kódexek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, kora újkori metszetek, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről.
Mindenkit szeretettel várunk!

Frissítés dátuma:
2023.05.02.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette