Helyi hivatalos közlöny

Programismertető sajtótájékoztatót tartott ma a Városi Parkban a polgármesteri hivatal nevében Pálfi Kinga alpolgármester és Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár igazgatója.

Még januárban hirdette meg a két intézmény azt a közös elképzelést, hogy 2021 Székelyudvarhelyen a könyv éve. Ehhez kapcsolódóan az év folyamán több rendezvény népszerűsítette az olvasást, az irodalmat.

Ezt kívánja folytatni az augusztus utolsó hétvégéjére (augusztus 26–29.) tervezett, könyvvásárral egybekötött könyvnapokon a két intézmény. A kulturális programban egyébként szerepet vállal a város összes kulturális intézménye.

Pálfi Kinga hangsúlyozta: a bezártság idején talán mindenkinek sikerült szoros kapcsolatba kerülni a könyvvel, sikerült megtalálni az olvasás nyújtotta örömöt. Erre akar ráerősíteni az augusztusi rendezvény, amely a kortárs irodalom magyarországi szerzői mellett, helyi írókat és költőket, a gyermekirodalom kiemelkedő szerzőit fogja felvonultatni.

Az esemény egybeesik a könyvtár szakmai konferenciájával, illetve az udvarhelyi nyár egyik kiemelkedő rendezvényével, a Nyitott Könyvek Éjszakájával – mondta Szőcs Endre. A parkban több kiadó várja majd az érdeklődőket, de ott lesznek a város olvasóklubjai, a helyi szerzők, illetve a gyermeksátorban szerepet kapnak egy-egy esti mese felolvasására olyan ismert székelyudvarhelyiek is, akikkel öröm lesz találkozni.

Vendégünk lesz Tompa Andrea, Nyáry Krisztián, Láng Zsolt, Jánosi Andrea, Egyed Emese, Sebő Ferenc, Balázs Imre József, László Noémi, Nagyálmos Ildikó, Háy János, Lőrincz György, Dávid Gyula, P. Buzogány Árpád, Jász Attila, a Figura Stúdió, Gaál György, Dresch Mihály és zenekara és még sokan mások.

Az augusztusi rendezvény a júliusi Farkas Wellmann Éva valamint a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann szereplésével lezajlott program folytatása lesz.

Frissítés dátuma:
2021.07.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette