Helyi hivatalos közlöny

Ismét a gyermekek és felnőttek számára fog fejlesztést tartani a Semmelweis Egyetem Pető András Kara. A budapesti intézmény konduktorcsapata a szé­kely­udvarhelyi polgármesteri hivatallal és a Baptista Egyházzal együttműködve érkezik Székelyudvarhelyre. Az újabb program hétfőtől, 2024. február 26-tól kezdődik.

Az első modul február 26-tól március 8-ig tart. A kéthetes időszak első napján felmérik az újonnan érkező gyerekeket, azt követően még aznap kezdődik is a fejlesztés.

A második modul március 11-én kezdődik és március 29-én ér véget. Erre csak felnőttek jelentkezését várjuk. Az első nap, március 11. szintén a felmérésé. Erre jelentkezni Csizy Csillánál lehetséges a +36-20-8250856 telefonszámon.

A központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők és gyermekek mellett a rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyermeket, akinek születése előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született, és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyermekeket is várnak, akiknek koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. A vizsgálat célja, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e.

A konduktív pedagógia eredményesen alkalmazható ugyanakkor különböző központi idegrendszeri sérülésből adódó mozgás és egyéb képességek, készségek, mint kommunikáció, írás, gondolkodás, emlékezet fejlesztésére felnőttek esetében:

  • sztrók utáni állapot, hemiplégia, hemiparesis, afázia,
  • sclerosis multiplex,
  • Parkinson-kór.

A felmérések és a fejlesztés helyszíne a Baptista Imaház közösségi terme, Kuvar utca 83. szám. Az idei első program tehát hétfőn, február 26-án reggel 9 órakor kezdődik a gyermekek felmérésével.

Érdeklődni és jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: jelentkezesekpeto@gmail.com, +36-30-5577958.

Frissítés dátuma:
2024.02.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette