Helyi hivatalos közlöny

2021-ben ismét meghirdetjük Székelyudvarhelyen az Informatika és szoftverfejlesztés posztgraduális képzést, amely a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség valamint a Harghita Business Center együttműködése révén valósul meg.

Az Oktatási Minisztérium által akkreditált képzési program megszervezése az érvényes jogszabályoknak megfelelően, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem posztgraduális képzési programok működtetésére vonatkozó szabályzata alapján történik.

A program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére, és sikeres karriert szeretnének elindítani az IT-szektorban. A posztgraduális képzésre olyanok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott, ennek megfelelő oklevéllel.

A hallgatók számára magas színvonalú oktatási programot biztosítanak a képzési szakemberei, a Matematika és Informatika Kar egyetemi oktatói, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek, és komoly fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. A U-Hub IT&C Közösség által a hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel is, így a képzés befejezése után (vagy akár azzal párhuzamosan) még könnyebbé válik számukra az azonnali elhelyezkedés a szakmában.

18 hónapos képzési program 15 modulra tagolódik (az utolsó három modullal párhuzamosan szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, illetve záróvizsga projektjeik elkészítése is ebben a periódusban történik).

A képzés tanterve (a tantárgyi adatlapokat is beleértve) itt érhető el.

Figyelembe vesszük, hogy a résztvevők többsége munkavállaló, így a képzésekre hétvégente, illetve délutánonként kerül majd sor.

A másfél éves program 15 moduljára a teljes tandíj 7500 lej, amit három részletben lehet kifizetni. A partnerszervezetek együttműködése és pályázatok révén a 2021. tavaszán induló második évfolyam hallgatói számára a tanulmányi eredményeik függvényében adott az ösztöndíjszerzés lehetősége.

A program 2021. március elején indul, a jelentkezés és a beiratkozás februárban zajlik.

Az átképzési programmal kapcsolatosan további információkat a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség honlapján, vagy a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának weboldalán találhatnak az érdeklődők.

Az első évfolyam tapasztalatait ez a videó nagyszerűen foglalja össze.

Frissítés dátuma:
2021.02.01.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette