Helyi hivatalos közlöny

Tizenöt csapat kezdte el ma délben a fejlesztési munkát a második Digitális Kalákán.

A 11 órától tartott megnyitón minden felszólaló azt emelte ki, hogy mennyire fontos lépéseket tett Székelyudvarhely annak érdekében, hogy az IT-szakma, a szoftverfejlesztés mind szakmailag, mind pedig képzés szintjén megerősödjön a városban. Így Székelyföldön a város már komoly csomópontnak számít ezen a területen, és a cél az, hogy ez tovább erősödjön.

A csapatoknak olyan, a városlakóktól, civil szervezetektől, intézményektől származó ötletekre, projektekre kell a hétvége során prototípus-szintű megoldásokat kínálniuk, amelyek élesben is működni tudó fejlesztések alapjai lehetnek.

A 48 órás hackaton során a fejlesztők helyben kódolják a kiválasztott projektre a megoldásaikat. A munkájukat holnap déli 12 órától bárki megnézheti közelebbről is, az úgynevezett programozósimogatón. A hackaton helyszíne a Rákóczi Center, a bemutatókra, valamint a díjkiosztóra a Harghita Business Centerben kerül sor.

A kész munkákat vasárnap 15 órától lehet megtekinteni. A bemutatókat a polgármesteri hivatal élőben is közvetíti majd saját Facebook-oldalán. A verseny október 27-én a csapatok díjazásával zárul.

Frissítés dátuma:
2019.10.25.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette