Helyi hivatalos közlöny

Harmadik kiadásához érkezik az Udvarhely Napok. Idén május 27. és június 2. között költözik a város a sétatérre, ahol civil szervezetek, egyesületek saját sátorral és programmal várják majd az érdeklődőket.

Több újítással is készül idén a polgármesteri hivatal. Az egyik legnagyobb változás a rendezvény zenei kínálatát érinti: idén nemzetközi fellépője is lesz a városnapoknak. A nyitónapon este 7 órától Sárik Péter és Falusi Mariann jazz-műsora kezdi majd az esti koncertek sorát, amelynek helyszíne a városháza Szent István terme. Szerdától már a városi parkban lesznek a koncertek. Elsőként a Bohemian Betyars koncertezik szerdán este 8-tól a sétatéri színpadon. Ugyanitt lesz csütörtökön a Soulwave és a Kiscsillag, pénteken pedig már a minifoci pályán felállított színpadra költöznek az esti koncertek. Május 31-én a Vad Fruttik és a Monyo Projekt, szombaton Marthy Dharma és a Blahalouisiana, vasárnap pedig Boban Markovic és a Kowalsky meg a Vega lép fel.

Idén, ígéretünkhöz híven,  fellépnek a tavalyi Siculus Fesztivál győztesei is: a KentaurSoul, a Teddy Queen valamint a The Stonecrops. Minden nap gyerekzenekarok indítják az koncertprogramokat.

Mivel idén a gyereknap a rendezvény idejére esik, ezért szombaton hangsúlyosabbak lesznek a gyermek- és családi programok. A Tomcsa Sándor Színház és az Udvarhely Táncműhely is egy-egy gyerekdarabbal készül. A székelyudvarhelyi kulturális intézmények, mint a Haáz Rezső Műzeum, egyébként a többi napon is bekapcsolódnak a rendezvénybe saját programokkal.

Idén a testvértelepüléseink is programokkal érkeznek. Vác, Soroksár és Budavár önkormányzata is külön műsorral jön majd.

Mivel az Udvarhely Napok ideje alatt történelmi eseményre kerül sor Csíkszeredában, ezért a pápai szentmise is része lesz majd a városnapoknak. Június 1-jén a városháza udvarán kivetítőn lehet majd nézni a csíksomlyói nyeregben celebrált szentmisét. Azt megelőzően pedig a Ferenc pápa életét bemutató filmet nézhetik meg az érdeklődők.

Az egyhetes rendezvény központi helyszíne idén is a sétatér, ahol még otthonosabb, barátságosabb hangulatot szeretnénk teremteni. Lesz sörudvar, borsarok és a gasztroutca egy része is a parkba költözik majd.

A vásárosok május 10-ig, illetve a sátorváros lakói május 3-ig jelentkezhetnek a vasarosok@udvarhely.ro, illetve az udvarhelynapok@udvarhely.ro címeken.

Frissítés dátuma:
2019.04.26.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette