Helyi hivatalos közlöny

27 napirendi pont szerepelt a mai, márciusi soros havi tanácsülés összehívójában. A januári ülések jegyzőkönyveinek elfogadását követően a város költségvetésének kiegészítése következett. Az egészséges étkeztetésre 1.660.000 lejt, két új PNRR-s pályázatra pedig összesen közel 800.000 lejt nyert a város. Ebből az egyik orvosi egészségügyi felszerelések vásárlására, míg a második egy újabb erdősítési projektre érkezett.

Jóváhagyta a testület az új, a gazdasági tevékenységet folytató kis- és középvállalkozások számára kidolgozott minimis programot, amelynek összköltségvetése 900.000 euro. Szintén átment a vakok és gyengénlátok egyesületének Hargita és Kovászna megyei kirendeltségének ingatlanadóra vonatkozó mentessége.

A város alintézményeként működő Harghita Business Center számára 835.000 lejes tagsági díjat fizet be a város a mai döntés értelmében. Jóváhagyta a tesület a kulturális pályázatok elbíráló és fellebbezési bizottságainak összetételére vonatkozó javaslatot. A korrekt elbírálás érdekében a testületi tagok kiléte titkos. A Romániai Municípiumok Egyesülete és a Romániai Energia Városok Egyesülete számára fizetendő tagsági díjakat is elfogadta a testület.

Úgy tűnik, hogy június 1-től elkezdi működését a gyergyóremetei szemétlerakó. Mivel kötelező lesz oda szállítani a szemetet, ezért a növekedni fog a szemét szállítási díja. Ezt az új szabályozást is elfogadta ma a testület. A hőenergia termelési és szolgáltatási árának változását is elfogadták azzal a megjegyzéssel, hogy a város keresni annak a törvényes lehetőségét, hogy a távhő árát továbbra sem az előállítási árban számlázza a lakóknak az Urbana Rt. A katolikus és a református egyházaknak fizetendő bérekről is tárgyalt a testület. Több iskola működik a városban egyházi ingatlanban, ezek bérleti díját minden évben a város fizeti.

Nem támogatta a testület a strand melletti műfüves pálya VSK számára történő ügykezelésbe adását. Több olyan határozattervezet volt, amelyek vagyoni kérdések tisztázásához, iskolákban lévő épületrészek bérbeadásához, illetve közműszolgáltatók közterületen történő munkálataihoz kérték a testület jóváhagyását.

A központi köz WC felújítása is terítéken volt: az önkormányzati képviselők jóváhagyták a beruházás műszaki és gazdsaági mutatóit, illetve a beavatkozási munkálatok dokumentációját. Az 1961-es építésű létesítménynél vízszigetelési munkálatokra lenne szükség, illetve a belső tereket is a mai standardoknak megfelelően kell kialakítani, új szellőzőrendszerrel, lifttel a mozgáskorlátozottak számára, új villanyhálózattal és teljesen új berendezéssel. A beruházás összértéke 1.150.000 lej, amelyből a kivitelezés költsége 770.000 lej. A prefektúra kérésére módosították a helyi pályázatok kiírására vonatkozó határozatokat is, illetve módosult az Udvarhely Néptáncműhely szerkezeti felépítését is úgy, hogy sem az alkalmazottak száma, sem a költségvetés nem változik.

Frissítés dátuma:
2024.03.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette