Helyi hivatalos közlöny
Az országos helyreállítási alapból (PNRR), a Környezetvédelemi Minisztérium által bonyolított pályázati programban nyert támogatást Székelyudvarhely 2022 októberében, amelyből hulladékudvart építünk a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás mértékének növelése érdekében.
Tegnap a közbeszerzésen nyertes Viaduct Kft. átvette a munkaterületet, így kezdődik a beruházás kivitelezése. Ezzel párhuzamosan a szakminisztérium egységesen végzi a hulladékudvarhoz szükséges konténerek közbeszerzését és vásárlását is.
A pályázati útmutatóban szereplő javaslat a hulladékudvar kialakítására.

A hulladékudvar a város felsőboldogfalvi kijáratánál, a kutyamenhely szomszédságában, a régi szeméttelep helyén épül fel, 2418 négyzetméteres területen.

A lakosság önkéntesen viheti majd leadásra a szelektíven gyűjtött hulladékot: a papírt, műanyagot, üveget, elektronikai eszközöket, elemeket, építkezésből származó hulladék anyagokat, autógumikat stb.
A projekt összértéke 4.558.786 lej, amelyet teljes mértékben a pályázati forrás fedez, a város feladata a közművek biztosítása. A kivitelezési határidő ez év vége.

Frissítés dátuma:
2024.03.26.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette