Helyi hivatalos közlöny

Idén februárban a Gyulafehérvári Caritas – Szociális Gondozás, valamint Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által partnerségében az a Norvég Alapokból finanszírozott pályázatból újult meg a „Mindenki mindenkiért – Integrált szolgáltatások a székelyudvarhelyi hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért” címet viselő projektből az egykori Budvár Szociális Központ.

Az új Közösségi Központban orvosi rendelő is helyet kapott, amelynek teljes felszerelése ma érkezett meg.

A rendelőben így modern nőgyógyászati vizsgálóasztal, modern, hordozható EKG, vércukorszint mérők, mérleg, a röntgenfelvételek szakszerű megtekintését lehetővé tevő negatoszkóp, vérnyomásmérő, sztetoszkóp, kisebb sebészeti beavatkozásokhoz használható teljes sebészeti készlet, lázmérők és egyéb felszerelések.

A felszerelt orvosi rendelő így átfogó egészségügyi felmérések végzését teszi lehetővé. Fontos, hogy ezzel a felszereléssel szűrőprogramokat is lehet szervezni a közösség számára.

A külső forrásból finanszírozott pályázatból egészségügyi probléma esetén, a kivizsgálások idejére, időszakos egészségügyi biztosítást is tud kötni a központ az érintetteknek.

Frissítés dátuma:
2022.05.24.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette