Helyi hivatalos közlöny

A 2016-ban meghirdetett Megújulnak játszótereink program révén immár a negyedik teljesen felújított köztéri játszóteret vehették birtokba a gyerekek. Emellett az elmúlt időszakban új játszótere lett a Csillagvár Napköziotthonnak, illetve a városi bölcsődének, a Kipi-Kopi Napközinek, valamint a Tompa László Iskolához tartozó Budvár utcai alintézménynek is.

A ma délelőtti átadón Orbán Árpád alpolgármester hangsúlyozta, hogy a játszóterek megújulása része annak a stratégiának, amelynek kiemelt célja családbarát, otthonos, esztétikus köztereket teremteni a székelyudvarhelyiek számára.

A munkálatokat elvégző cég, az EGT Landscape  vezetője elmondta, hogy valóban az alapoktól újult meg a Tomcsa Sándor-negyedi játszótér. Első fázisban teljesen lebontották a régi játszóteret. Ezt követően szakemberek tervezték meg a kisebb és nagyobb gyerekek igényeihez alkalmazkodó tér kialakítását. Ez a játszótér az egyetlen jelenleg a városban, ahol a homokozó részen speciális játékelemek is vannak a kicsik szórakoztatására, illetve több, a nagyobb gyermekek igényeinek megfelelő – mászófal, korlátok, egyensúlyérzéket fejlesztő játékok – elem is használható.

Az önkormányzat 200.000 lejt költött a mintegy 630 négyzetméteres játszótér teljes megújulására. Az új játszótéren 16 játékelemet helyeztünk el. A közel ötvenéves fák árnyékában lévő tér jó kikapcsolódást nyújt mától a székelyudvarhelyi gyerekek számára. Mint ahogyan az átadón is elhangzott, fontos, hogy a játékelemeket rendeltetésszerűen használják, ezért kiemelt szerepe van  az állapotmegőrzésben a szülőknek, nagyszülőknek, illetve a  helyi lakószövetségnek is. A játszótér jelenlegi állapotának megőrzésében minden bizonnyal nagy segítséget jelentenek majd az elhelyezett térfigyelő kamerák is.

A megújulnak játszótereink program tovább folytatódik.

Frissítés dátuma:
2019.06.14.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette