Helyi hivatalos közlöny
Tájékoztatni szeretnénk a székelyudvarhelyi adófizető városlakókat, hogy az egykori vízszolgáltató, az Aqua Nova Hargita Kft., akivel egy törvénymódosítás miatt kényszerült a város szerződést bontani, óriási összegű követeléseinek érvényesítési szándékával beperelte a várost.
Az Aqua Nova Hargita Kft. ÁFÁ-val együtt közel 40 millió lejt igényel a várostól olyan fejlesztésekért, beruházásokért, amelyeket kérésünkre a mai napig nem igazoltak törvényes dokumentumokkal. Emellé az összeg mellé a meg nem valósított profit címén, valamint kártérítés és további kamatok címén is nagy összegeket követel.
A közel 40 millió lej nem kevesebb, mint a Székelyudvarhely lakóinak két éven át befizetett adója, a város két évnyi adóbevétele.
Miközben a Harvíz, az új szolgáltató 60 millió lejes beruházást tervez pályázati forrásból a városban, ami összesen 43 km vízvezeték teljes cseréjét jelentené úgy, hogy ez a városlakóknak nem jelentene többletkiadást. Ezzel szemben a leköszönő szolgáltató olyan beruházásokra követel „vissza” peres úton közpénzt, amelyeket kérésünkre máig sem igazolt hivatalos, törvényes dokumentumokkal.
2020. február 12-én, szerdán lesz a tárgyalásunk.
A teljes peres anyagot minden székelyudvarhelyi az alábbi mellékletben olvashatja:

peranyag – Aqua Nova

Frissítés dátuma:
2020.02.12.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette