Helyi hivatalos közlöny

Első alkalommal a tavaly vált elérhetővé Székelyudvarhely interaktív költségvetése. Akkor ez a felület kiegészült az úgynevezett költségvetési tükörrel, amelyen keresztül valós időben követhető volt a tavalyi költségvetés alakulása. Így folyamatosan látni lehetett, hogy mire mennyit költ a város (ez a felület ITT érhető el).

Idén a nyitott költségvetést még könnyebben kezelhető felületen érhetik el a városlakók. A koltsegvetes.udvarhely.ro oldalon jól követhető a város összes bevételi forrása, illetve a tervezett kiadások is. Az amerikai mintára készült platform bárki számára lehetővé teszi egy saját költségvetés elkészítését, ezzel mintegy javasalatot téve az önkormányzat számára.

A felület automatikusan kezeli a törvényi szabályozást is, így vannak olyan tételek, amelyeknél nem engedi módosítani a felhasználót, hiszen ezeknél a tételeknél adott összeggel kell számolni.

A városháza felvette ugyanakkor a kapcsolatot a város összes közgazdaságot oktató pedagógusával, rajtuk keresztül pedig a diákokkal. Így minden diákcsapat készít majd egy saját költségvetés-tervezetet, ezzel kijelölve azokat az irányokat, amleyeket ők fontosnak tartanak a város költségvetésének összeállításkor.

A felület ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználó új tételet adjon a jelenlegi elképzeléshez.

 

A javaslatokat február 17-ig, hétfőig lehet beküldeni a polgármesteri hivatal számára, így érdemben tudja azt tárgyalni az önkormányzat a jövő héten esedékes tanácskozás előtt.

Frissítés dátuma:
2020.02.12.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette