Monitorul Oficial Local

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în județul Harghita în toate spațiile publice aglomerate. Măsura a fost adoptată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea limitării extinderii noului coronavirus.

Potrivit hotărârii CJSU Harghita, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, în târgurile de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate, începând cu data de 11 august, ora 06:00.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, începând cu aceeaşi dată.

Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie, unde va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie, vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice locale.

Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Data actualizării:
09.08.2020.

Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic