Monitorul Oficial Local

Instituția aflată pe strada Budvár nr.2 funcționează ca extensie universitară în cadrul Universității Babeș-Bolyai, și este parte a Departamentului de Pedagogie și Didactică Aplicată (DPDA). DPDA este cea mai importantă instituție din țară la nivel universitar unde studiează în limba maghiară viitorii profesori pentru învățământul preșcolar și primar. Este singurul departament în care pregătirea profesorilor pentru învățământul în limba minorității maghiare se realizează prin finanțare bugetară și prin burse din bugetul statului. Prin proiectele de cercetare desfășurate de cadrele didactice titulare și afiliate asumă un rol important în cercetarea pedagogică.

În orașul nostru pregătirea cadrelor didactice are o istorie considerabilă și începând cu anul  școlar 1999-2000 s-a realizat pentru prima dată pregătirea la nivel universitar, deorece din acest an funcționa extensia care oferea licențiaților triplă calificare ca institutor în pedagogia învățământului preșcolar, primar și institutor limbă străină. Între timp s-a stabilit ca pregătirea mai temeinică să se rezume doar la pedagogia învățământului preșcolar și primar. Urmând cursul procesului Bologna, din anul universitar 2015-2016 pregătirea se desfășoară la nivel BA (licență), iar din anul universitar 2017-2018 extensia are și ofertă la nivel MA (master).

Tinerii care exprimă o vocație pentru cunoașterea și educarea copiilor din grădinițe și ciclul primar au oportunitatea în orașul Odorheiu Secuiesc de a se pregăti în mod temeinic și aprofundat pentru profesia de dascăl. Orașul este acropola formării profesionale ale cadrelor didactice maghiare din Transilvania și din alte părți, iar asigurarea nivelului de pregătire la standarde înalte este conformă cu tradițiile de decenii din acest domeniu.

Data actualizării:
18.01.2019.

#Instituții de învățământ

Következik:
Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic