Monitorul Oficial Local

Districtul XVIII. din Budapesta – Pestszentlőrinc, Pestszentimre -, s-a alcătuit în 1950, după unificarea a două foste așezări separate. Între cele două părți ale orașului se află pădurea Péterhalmi.

Este locuit încă din anii 1000, primul document scris provine din secolul al XIV. Pe timpul invaziei turce a fost depopulată.

Istoria recentei așezări se începe în secolul al XVIII. lea.

În a doua parte a secolului al XIX.- lea dezvoltarea intensivă este fondată de apropierea de capitală și de cele patru căi ferate.

Szentlőrinc se dezvoltă intensiv și în primii ani ai secolului XX. În anul 1910 devine o comună mare cu 7824 de locuitori.

Cele două așezări continuă să se dezvolte și între cele două războaie mondiale. În anul 1936 Pestszentlőrinc este avansat la rangul de oraș judeșean, și în 1940 are deja 35000 de locuitori. În ianuarie 1930 Soroksárpéteri s-a schimbat în comună mare, și în anul 1931 și-a schimbat denumirea în Pestszentimre.

Din cauza a celui de-al doilea război mondial evoluția s-a oprit. La sfărșitul anului 1944 o parte din locuitorii din Pestszentlőrinc, și toți locuitorii din Pestszentimre au fost relocați.

După reconstrucție, în anul 1950, cele două localități sunt anexate ca și districtul XVIII. al capitalei. Ca parte al capitalei începe o dezvoltare spectaculoasă.

Printre proiectele prioritare al Consiliului este proiectarea centrului orașelor atât în Pestszentlőrinc cât și în Pestszentimre.

Data actualizării:
30.06.2020.

Următorul:
Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic