Helyi hivatalos közlöny

A múlt heti kopóréteg leterítését követően a munkálatokat végző szakcég felfestette az Ugron Gábor utcában az útburkolati jeleket. A város egykori bevezető utcája 1942-ben az új út megépülésével feledésbe merült. Mintegy 80 évnyi kimaradás után az utca összes vezetéke kicserélődött. A tavalyi gázvezetékcserét követően pedig idén a város saját beruházásaként idén tavasszal kezdődött az utca burkolatának teljes megújítása.

Antal Zsolt, a városháza beruházási és fejlesztési igazgatóságának mérnöke elmondta, hogy a mintegy kétmillió lejes beruházás által 458 méteren, a legszűkebb részen is 6 méter szélességben kapott új aszfaltburkolatot az Ugron Gábor utca. Ahol a lehetőségek engedték járdát alakítottunk ki, amelyet 4 cm-es aszfaltréteg borít, míg az útfelületen a kötő- és a kopóréteggel együtt 10 cm-es aszfaltburkolatot terített le a kivitelező.

Az utcában egyébként új, Székelyudvarhely címerével ellátott, a város nevét magyarul, románul és róvásírással is megjelenítő csatornafedőket helyeztünk ki. Luka Csaba, a kivitelező cég igazgatója elmondta, hogy kiválóan tudott együtt dolgozni ezen a beruházáson a városháza és a szakcég.

A következő feladatunk az Ugron Gábor utca bal oldalának a megépítése, amely reményeink szerint már a következő évben folytatódni fog. A bal szárnyon már sokkal bonyolultabb a helyzet az utca szélessége és a nem tisztázott tulajdonviszonyok miatt, de a szombatfalvi temető megfelelő módon való megközelíthetősége mindannyiunk számára kiemelt fontossággal bír.

 

Frissítés dátuma:
2020.09.15.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette