Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőtt Gálfi Árpád polgármester a média képviselőinek is bemutatta az épülő városi műjégpályát. A terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatón a városvezető ismertette a munkálatok jelenlegi állapotát, vázolva az eddig elvégzett munkafolyamatokat is. A tető fémszerkezetének megépítését, illetve a dupla ponyvával való borítást követően jelenleg a pálya alapjának beöntését készíti elő a kivitelező. A munkaterület bejárásakor Székelyudvarhely polgármestere megmutatta az öltözők, zuhanyzók, mosdók, a rolba (jégkészítő gép), a bejáratok, mobillelátók, a hűtőberendezés pontos helyét. A hosszú távra tervezett létesítmény nem csupán a jégkorongot, illetve a műkorcsolyát fogja kiszolgálni, hiszen a téli szezont követően speciális burkolatot kap majd a játéktér, amelynek köszönhetően a terem alkalmassá válik más sportok űzésére is: kézilabda, teremfoci, kosárlabda, asztalitenisz, de akár más típusú rendelvények helyszínéül is szolgálhat. A 40 méter széles, 75 méter hosszú és 13 méter magas sportterem teljes felülete 3080 négyzetméter.

A mai találkozón Gálfi Árpád hangsúlyozta, hogy a város kiemelt helyen kezeli a már meglévő sportlétesítmények felújítását, és ezzel párhuzamosan újabbak létesítését. Ennek érdekében a polgármester múlt heti kétnapos bukaresti ügyintézése révén több sportpályával kapcsolatban előrelépés történt. A székelyudvarhelyi városi futballpálya és szabadtéri atlétika pálya felújítása felkerült az Országos Beruházási Társaság (CNI) beruházási listájára. Ez azt jelenti, hogy a román kormány finanszírozásával fog megújulni a létesítmény. Ezzel párhuzamosan az országosan mintegy 400 futballpálya építésére leadott pályázatból 170-et jóváhagytak. Ezek szintén felkerültek az Országos Beruházási Társaság (CNI) beruházási listájára, és ezek között megtalálható egy új székelyudvarhelyi labdarúgó pálya építése is. Az úgynevezett 1-es típusú létesítmény egy 68 méter széles és 105 méter hosszú műfüves pályát, 500 férőhelyes lelátót, 4 öltözőt, egy közösségi teret, illetve egy orvosi szobát foglal magában.

Fotó: OBT (CNI)

Szintén felkerült végre a városi uszoda is az Országos Beruházási Társaság (CNI) beruházási listájára. A létesítmény így szintén a román kormány költségvetéséből valósulhat meg.

Fotó: OBT (CNI)

 

Frissítés dátuma:
2019.08.27.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette