Helyi hivatalos közlöny

Ma Székelyudvarhelyen is új szintre lépett a koronavírus-helyzet. Koradélután érkezett két személy városunkba, akikről a határnál derült ki, hogy fertőzött területről érkeztek Romániába. Mindketten székelyudvarhelyiek.

Hatósági kísérettel érkeztek meg, és azonnal a városban kialakított karanténépületben helyezték el őket. Mivel fertőzött területről érkeztek, ezért mindkét személy jelenleg megfigyelés alatt áll. Egyelőre semmilyen megbetegedésre utaló tünetük nincs.

A polgármesteri hivatal koordinálja az érintettek ellátását, a helyi rendőrség pedig biztosítja a szigorú karantént.

Ismételten felhívjuk minden székelyudvarhelyi figyelmét, hogy amennyiben az elmúlt 14 napban külföldön jártak, a közösségünk iránt érzett felelősségből, önkéntesen vonuljanak otthoni elzárásba. Az óvatosság kulcsfontosságú szempont a járvány terjedésének megfékezésében. Ez 14 napos otthon töltött időszakot jelent, amely alatt szigorúan tilos más személyekkel érintkezni. Sem vásárolni, sem szomszédolni nem szabad. Amennyiben az érintett személyek hazatérve érintkeztek már akár családtagokkal, barátokkal, fontos, hogy ezek a személyek is maradjanak otthon 14 napig. Ez idő alatt pedig figyeljék saját magukat, és amennyiben a fertőzés tipikus tüneteit észlelik, azonnal telefonáljanak orvosuknak vagy hívják a 112-t.

 

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette