Helyi hivatalos közlöny

A székelyudvarhelyi vállalkozók adománygyűjtő kampányának köszönhetően április végéig újabb két lélegeztetőgéppel bővül a Székelyudvarhelyi Városi Kórház felszereltsége. A Szent Pio Egyesület 283.220 lej értékben vásárolt meg további két álló lélegeztetőgépet.

Különösen fontos ez az adomány, hiszen olyan beszállítót sikerült találni, aki az eddigi megvizsgált lehetőségekhez képest korábbi határidővel vállalta a gépek leszállítását. A jelenlegi járványügyi helyzetben ez rendkívül fontos szempont.

A Szent Pio Egyesület korábban már három lélegeztetőgépet adományozott a kórház számára. A koronavírus-járványra való felkészülést szintén támogatta a székelykeresztúri AVICOOPEX KFT. egy lélegeztetőgéppel, folyamatban van a Székelyudvarhelyi ROTARY CLUB részéről további két álló lélegeztetőgép átadása a kórház számára szintén április végén. Továbbá a kórház két álló és két mobil lélegeztetőgépet rendelt, amelyeknek az udvarhelyi leszállítása május végére várható.

A járvány kezdetén rendelkezésre álló hat lélegeztetőgép és tíz lélegeztetőgéppé alakítható altatógép mellett összesen 12 új készülék áll majd a súlyos betegek rendelkezésére. Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának válságkezelő munkacsoportja és a kórház menedzsmentje szorosan összedolgozik az eszközellátás és a szükséges védőfelszerelések biztosítása területén az egészségügyi intézmény felkészültségének növelése, és az egészségügyi személyzet védelme érdekében.

Frissítés dátuma:
2020.04.07.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette