Helyi hivatalos közlöny
A betegellátásban a kórház mellett rendkívül fontos szereppel bírnak a családorvosi rendelők. Az itt dolgozó családorvosok és asszisztensek szintén a frontvonalból látják el pácienseiket. Éppen ezért fontos szempont volt, hogy a megfelelő védelmet nyújtó felszerelések terén segítsük a rendelők ellátottságát.
A Székelyudvarhelyen működő 17 családorvosi rendelőnek, valamint az éjszakai és a hétvégi ügyeletet ellátó Permanencia Központnak ezen a héten fontos adományokat sikerült átadni.
A családorvosi rendelőknek és az ott dolgozóknak ma tovább tudtuk bővíteni a koronavírus-járvány miatt szükséges nélkülözhetetlen felszereléseket. Így az SZKA és a Székelyudvarhelyi Rotary Club által 1800 darab egészségügyi gumikesztyűt, az ALT Technologies Transylvania adományaként 450 darab orvosi maszkot, a TopInvest támogatásának köszönhetően pedig 50 darab arcvédőt adott át a családorvosoknak a polgármesteri hivatal válságkezelő munkacsoportja.
Tegnap a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) az általa bonyolított, a vállalkozók és magánszemélyek által felkarolt adománygyűjése és eszközbeszerzése révén 50 darab védő overállt és 500 darab négyrétegű maszkot adott át családorvosainknak.

 

 

Frissítés dátuma:
2020.04.07.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette