Helyi hivatalos közlöny

Három helyszínt érint Székelyudvarhelyen a város által elnyert európai uniós finanszírozású tömbházszigetelési pályázat.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Mihai Eminescu utca 2A és 2B számú lépcsőházak épületének hőszigetelési munkálatai javában zajlanak: a kivitelező a régi tetőszerkezet bontását követően már az új összeállításával dolgozik.

A tetőcsere és -szigetelés mellett a kémények és a szellőzők kijavítását is elvégzik.

A pályázat a nyílászárók cseréjét is magában foglalja ott, ahol ez indokolt, valamint a teljes tömbház 10 cm-es kőzetgyapotos hőszigetelését, az erkélyek feljavítását, a villámhárítót és a protekciós járda kialakítását a tömb körül.

A munkálatok 2020. október 1-jén kezdődtek, 18 hónap a teljes kivitelezési idő.
Az Építők 1-3. szám alatti tömbháznál is folynak a munkálatok. Ott az ősz folyamán megtörtént a tető cseréje és szigetelése. A városban ez az első tömbház, amelynek tetejét az új, poliuretános technikával szigetelték. Itt is a nyílászárók cseréje lesz a következő munkafázis.
Mindezekkel párhuzamosan jelenleg zajlik a Függetlenség 10. szám alatti tömbház hőszigetelési munkálatainak közbeszerzése, miután az önkormányzat jóváhagyta az új költségbecslést. A közbeszerzési folyamat lejártával következik a nyertes vállalkozással a szerződés megkötése és a tényleges munkálatok elkezdése.
Ugyanezt a pályázati tengelyt használták ki a Mihail Kogălniceanu utcai tömbház lakói. Ez a szigetelési munkálat tavaly nyár végére készült el.
Most ez a típusú program nem elérhető újabb projektek leadására. A most záruló pályázati ciklusban nem volt nagy érdeklődés a lakók részéről a lehetőség iránt. Amennyiben a következő, 2021 és 2027-es európai uniós pályázati ciklusban ismét lesz kiírás ilyen típusú pályázatok leadására, akkor ismét jelentkezhetnek a lakóközösségek a teljeskörű szigetelési programra.

Frissítés dátuma:
2021.03.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette