Helyi hivatalos közlöny

A rendszeres találkozások sora tegnap délután folytatódott a város napköziotthonainak és a Városi Bölcsődének a vezetőivel. A megbeszélés kiemelt témája a városi iskolaorvosi hálózat volt. Az elmúlt időszakban nyugdíjazás miatt megüresedett az egyik állás, így jelenleg négy orvos dolgozik a város által működtetett iskolaorvosi hálózatban.

Pálfi Kinga alpolgármester a tegnapi találkozón kiemelte: még tavaly kezdeményezte az egészségügyi minisztériumnál a megüresedett állás átminősítését fogorvosi állássá. Amennyiben megérkezik a minisztériumi jóváhagyás, akkor elkezdheti működését egy, a város fenntartásában lévő fogorvosi rendelő.

Az iskolaorvosok koordinátora, Dr. Dumitrescu Cristina ismertette a hálózat működését. Jelenleg minden napköziotthonban az iskolaorvos mellett dolgozik egy egészségügyi asszisztens is. A város, az orvosok és az asszisztensek közös munkájának elsődleges célja a prevenciós ellátás biztosítása.

A napirenden egyéb szervezési kérdések is szerepeltek, amelyek közül kiemelkedett a májusban esedékes óvodai beiratkozás.

Frissítés dátuma:
2022.02.24.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette