Helyi hivatalos közlöny

Több terület mellett az oktatás is alpolgármesteri hatáskörbe tartozik. Az új tanév elején, az igazgatói vizsgákat megelőzően találkozott Pálfi Kinga városunk összes óvodájának és iskolájának vezetőjével.

Mindkét találkozón jogi, adminisztrációs, szervezési kérdéseket, a különböző közüzemi szolgáltatókkal kötött szerződésekkel kapcsolatban felmerült kéréseket vitatták meg.

Venczel Attila főjegyző is jelen volt ezeken a megbeszéléseken, elsősorban az utóbbi napirendi ponttal kapcsolatos jogi kérdések tisztázását segítendő.

A tanügyi intézmények vezetőivel tartott megbeszéléseken fontos téma volt a vezetőtanácsi testületek feladatainak, az ülések megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos követelmények újbóli ismertetése, hiszen ezeknek a testületeknek fontos szerepe van nem csupán az intézmények vezetésében, de az iskola vagy óvoda és az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal közötti kapcsolat fenntartásában is.

A találkozón elhangzott, hogy mindenik oktatási intézményben zavartalanul folyik a tanítás. Pálfi Kinga felhívta az igazgatók, aligazgatók figyelmét arra, hogy sajnos fokozódik a járványhelyzet Székelyudvarhelyen és a térségben is, éppen ezért rendkívül fontos minden intézmény részéről hathatósan figyelni a járványügyi szabályok betartására.

Frissítés dátuma:
2021.09.17.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette