Helyi hivatalos közlöny

Ma délben a polgármesteri hivatalban fogadta a Székelyudvarhelyi Városi Kórház vezetőségét Gálfi Árpád polgármester, Jakab Attila városmenedzser, Venczel Attila főjegyző és Balázs Sarolta, a tanügyet, kultúrát és egészségügyet felügyelő osztály vezetője. A megbeszélésre a kórház részéről Lukács Antal menedzser, Dr. Lőrinczi Csaba orvosigazgató és Fazakas Zsuzsa ápolási igazgató jött el.

A megbeszélés egyik legfontosabb része az elmúlt időszakkal, illetve a jelenlegi helyzettel kapcsolatos egészségügyi beszámoló volt. Elhangzott, hogy jelenleg 40 pozitívan tesztelt fertőzött személy fekszik a kórházban, közülük 14 személy udvarhelyszéki, a többiek Csík, illetve Gyergyó környékiek. Eddig a székelyudvarhelyi kózházban 158 beteget kezeltek, közülük kilencen hunytak el. Intenzív terápiás ellátásban jelenleg három személy részesül. A fertőző osztályon minden ágy foglalt, külön részlegre utalják be a gyanús eseteket.

A kórház vezetősége beszámolt ugyanakkor arról is, hogy az intézmény jelenlegi felszereltsége megfelelő. Jelenleg 10 lélegeztetőgép áll a betegek rendelkezésére, amelyekből 3 az úgynevezett tiszta intenzív osztály, 7 pedig a Sars-COV 2-vel fertőzött beteg számára elérhető. A kórház által megrendelt lélegeztetőgép még mindig nem érkezett meg, így a meglévő hat gép mellett jelenleg a vállalkozók adományából vásárolt négy lélegeztetőgép használható. Ezek mellett 9 altatógép, 51 monitor, 71 injektomat, 25 perfuzomat áll rendelkezésre. A védőfelszerelések készletei is megfelelőek.

A kórház jelenlegi működési rendje várhatóan a következő időszakban is maradni fog.

Az egészségügyi intézmény beszámolt továbbá a készülő európai uniós finanszírozási alapokra benyújtandó pályázatáról is.

Fontos kiemelni, hogy a kórház laboratóriumában a külföldi szigorítások miatt várhatóan növekedni fog a tesztelések iránti érdeklődés. A kórház igyekszik megfelelni a következő időszakban is ezeknek az igényeknek, ehhez várhatóan növelni kell a személyzet létszámát is az érintett részlegen.

A tárgyaló felek ugyanakkor megállapodtak abban is, hogy a következő időszakban szorosabb kapcsolatot és állandó kommunikációt folytatnak a székelyudvarhelyiek biztonságos ellátása érdekében.

Frissítés dátuma:
2020.07.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette