Helyi hivatalos közlöny

Ma koradélután írták alá azt az együttműködési szerződést, amely által a felek az utánpótlás nevelést kívánják erősíteni.

Az eseményen jelen volt Ilyés Ferenc, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány kuratóriumának elnöke, az MKSZ határon túli magyar kézilabdázásért felelős elnöki megbízottja, Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, Győri István, a Szejke Sport Klub ügyvezetője, a Szejke Sport Klub vezetőségének tagjai (Tamás Zoltán, Buzogány Attila és Hadnagy Gábor), valamint a Magyar Kézilabda Szövetség teljes határon túli rendszerének képviselői: Juhász István, sportakadémiai központ igazgató, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány kuratóriumának tagja, Jakab Árpád, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány ügyvezetője, Nagy Flórián kuratóriumi tag, a Partiumi Projekt részéről, Urbán Mónika, az Adai Női Kézilabda Klub részéről, Tóbiás József, az Adai Férfi Kézilabda Klub részéről és dr. Horváth Zoltán, a Dunaszerdahelyi DAC kézilabda klubjának elnöke.

Gálfi Árpád köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nem csupán a mai nemzeti ünnep teszi fontossá ezt a napot, hanem a fiatal sportolóink jövője szempontjából is meghatározó pillanat a mostani. Köszönetét fejezte ki a Magyar Kormánynak a határontúli és a székelyudvarhelyi sport támogatásáért. Meggyőződése, hogy a gazdasági, kulturális együttműködések mellett a sportbéli kapcsolatok is a fejlődést segítik. Kifejtette: az együttműködési szerződés aláírása a következő időszak eredményeinek alapja.

Az MKSZ határon túli magyar kézilabdázásért felelős elnöki megbízottja, a székelyudvarhelyi születéső Ilyés Ferenc elmondta: a kezdeményezés célja a szakmai fejlődés további segítése a jobb eredmények elérése érdekében, illetve, hogy minél több gyermek a kézilabdázást válassza rendszeres sportolásként.

Juhász István, a sportakadémiai központ igazgatója beszédében kiemelte, hogy a magyar kormány hisz abban, hogy a sport összekötő híd a határon túli részek és az anyaország között. Éppen ezért kiemelten fontos számukra az élhető sportkörnyezet megteremtése a határokon túl is, emellett pedig a biztos anyagi alap és a szakmai továbbfejlődés támogatása is alapvető cél.

A ma aláírt szerződés, amelyet a Szejke Sport Klub nevében Győri István ügyvezető igazgató és Ilyés Ferenc, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány kuratóriumának elnöke láttak el kézjegyeikkel, ezeket a célokat vállalva meghatározatlan időre szól.

A szerződés egy-egy példányát megkapta Székelyudvarhely városa és a Magyar Kézilabda Szövetség is.

Frissítés dátuma:
2021.08.20.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette