Helyi hivatalos közlöny

A teljes Kárpát-medencét átfogó, Otthonról haza szlogennel életre hívott kerékpártúra résztvevőit fogadta ma délben a város bejáratánál Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.

A határokon átívelő, különböző városokból elinduló többnapos vándortúrák ugyanazt a célt tűzték ki: augusztus 20-ra, az államalapítás ünnepén, Budapestre érkezzenek meg. A Csíkszeredából ma reggel indult csapatot Szentegyháza után Székelyudvarhely is fogadta a déli órákban. A város bejáratánál kerékpáron várta a csapatot Pálfi Kinga alpolgármester, és több városházi kolléga kíséretében érkezett meg a túrára vállalkozó biciklis társaság a városháza udvarán berendezett frissítőponthoz.

A rövid pihenő után ismét két kerékre pattant a társaság, de csak a város széléig tekertek, Szejkefürdőn ugyanis lelki útravalóval is feltarisznyáltuk őket. Így magukkal vihették a legnagyobb székely szellemiségét. Orbán Balázsról, munkásságának jelentőségéről Miklós Zoltán múzeumigazgató beszélt nekik, természetesen megtekintették a sírhelyet, majd meglátogatták a Mini Erdély Parkot, és innen gurultak tovább a következő megállójukig, Szovátáig.

Kitartást és szerencsés utat kívánunk nekik mindvégig!

 

Frissítés dátuma:
2021.08.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette