Helyi hivatalos közlöny

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Megújulnak játszótereink programjában idén két sportjátszótér készül el. Ma reggel, a város játszótereinek és sportpályáinak nyitásával egyidőben vehették birtokba a gyermekek a Kórház-negyedi teljesen felújított sportjátszóteret.

A helyszíni sajtótájékoztatón Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy a program életrehívásával az volt a cél, hogy a gyermekes családok kellemesen és biztonságosan tudják eltölteni a szabadidőt, hogy a fiatal családok számára is valóban otthon legyen a város. Korábban a Tábor-negyedi nagy játszótér, a Szabók utcai játszótér, az Ifjúság és a Gyepes bejárat találkozásánál található játszótér, valamint a Tomcsa-negyedi játszótér újult meg.

Idén a Haáz Rezső Múzeum szomszédságában lévő tér is újjászületik, ahol szintén sportjátszóteret alakít ki a műszaki igazgatóság. Továbbá a Központi Fejlesztési Ügynökséghez (ADR) benyújtotta a fejlesztési igazgatóság a Tompa Láaszló iskola bővítését, a minifoci pálya felújítását, valamint a sétatéri játszótér bővítését egységesen kezelő pályázatot. Bízunk benne, hogy nyerni fog a projekt, így európai uniós vissza nem térítendő forrásokból megújulhat mindhárom helyszín.

A ma átadott sportjátszótér elsősorban a tiniknek készült, így létrejött egy olyan új közösségi tér, ahol mozogva, hasznosan tölthetik szabadidejüket a fiatalok. A mai eseményen jelen volt Vass Imre tornatanár is, aki hamgsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy a városban minél több helyen legyen lehetőség a közösségi sportolásra. A téren helyet kapott egy kosárpalánk, így lehetőség nyílt a tinédzsereknek a közös játékra, mozgásra, sportolásra.

Jelen voltak a Góbék Teqball Team tagjai is a mai eseményen, akik az ország első szabadtéri teqball-asztala mellett ismertették a sportág rövid történetét, illetve bemutatták mind az öt sportolási lehetőséget. Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor a teqball mellett a teqpongot, a teqvolyt, a teqist és a qatch-t, vagyis az asztalitenisz, röplabda, tenisz és kézilabda játszási módozatait is bemutatta a speciális asztalon.

A teqballhoz használatos labdát is kapott a sportjátszótér nyitásáért felelős lakótársulás.

 

Frissítés dátuma:
2020.09.01.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette