Helyi hivatalos közlöny

Kedves szülők! A székelyudvarhelyi Városi Bölcsőde a következő tanévben is szeretettel várja a kisgyerekeket. A beiratkozás július elején, a napköziotthonokba történő iratkozás lezárulását követően kezdődik.

A beiratkozási naptár a következő ütemezés szerint állt össze:

 • július 1–július 9., az iratcsomók átvétele,
 • július 12–14., az iratcsomók elbírálása,
 • július 16., a névsor kifüggesztése.

Az idei évben is elérhető az online iratkozás lehetősége. A kitöltött és szkennelt dokumentumokat a lukacs_kinga@yahoo.com e-mail címre kell küldeni. Ugyanakkor lehetőség van a dossziék leadására az intézmény Függetlenség sugárút 39. szám alatt található székhelyén is, a következő program szerint:

 • hétköznapokon 9.00–14.00 óra,
 • július 6-án és 8-án, kedden és csütörtökön 14.00 és 16.30 között.

Szükséges dokumentumok:

 1. A gyerek születési bizonyítványának másolata, valamint a kiskorú testvér születési bizonyítványának másolata (amennyiben van kiskorú testvér);
 2. Mindkét szülő vagy törvényes gyám személyi igazolványának másolata, a házassági bizonylat másolata (vagy más okirat, mely igazolja az élettársi viszonyt), a gyámságot vagy örökbefogadást igazoló bírói végzések másolatai;
 3. Fizetésigazolás mindkét szülő részére, 6 hónapra visszamenőleg, feltűntetve a bruttó és nettó jövedelmet, amelynek tartalmaznia kell a munkaszerződés érvényességét, illetve mindkettőjüknek egy érvényes REVISAL kivonat;
 4. A gyereknevelési szabadságon lévő szülő, ha hamarabb visszamegy a munkahelyére, mint ahogy a gyermeknevelési juttatás jogosultságát igazoló határozatban van, akkor igazolás a munkahelyről, hogy mikortól fog dolgozni/illetve mikortól dolgozik. Ellenkező esetben a határozatban levő dátum számít munkakezdésnek.
 5. A gyermeknevelési juttatás jogosultságát igazoló határozat másolata;
 6. Válási és gyermek-elhelyezési bírósági határozat vagy halotti bizonyítvány másolata, amennyiben indokolt;
 7. A polgármesteri hivatal által kibocsátott pénzügyi igazolás arról, hogy folyó év június 30-al bezárólag nincsenek tartozásai, (büntetés sem);
 8. Beiratkozási kérés (HURO);
 9. Nyilatkozat a leadott aktákról és ideiglenes lakcím esetén saját felelősségre kitöltött nyilatkozat (HURO);
 10. Levél dosszié.

Szükséges orvosi papírok (ehhez szükséges nyomtatványokat a helyszínen, illetve online biztosítjuk):

 1. Orvosi igazolás,
 2. Járványtani igazolás és oltási napló,
 3. Garat és széklet vizsgálat (a gyerek bölcsődébe való lépésekor).

Kizáró jellegű kritériumok:

 1. Nem vesszük figyelembe a nem udvarhelyi lakcímmel rendelkező szülő/szülők kérvényét! Ideiglenes lakcímmel rendelkező szülők egy nyilatkozatot kell kitöltsenek, hogy ténylegesen azon a lakcímen laknak napi életvitelszerűen.
 2. Nem vesszük figyelembe az orvosi igazolással nem rendelkező gyerekek iratcsomóját!
 3. Nem vesszük figyelembe azon szülő/szülők kérvényét, akiknek adóhátralékuk van a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala felé.
 4. Nem vesszük figyelembe mindazon jelentkezők kérvényét, akik visszautasítják a beiratkozási iratcsomóhoz szükséges dokumentumok bármelyikének a leadását.

A beiratkozási formanyomtatvány, a beiratkozáshoz szükséges iratok igénybe vehetők a bölcsőde székhelyén, a beiratkozási sorrend döntési kritériumai ITT érhetők el.

Bővebb információt naponta 8.00 és 14.00 óra között a 0756-657521 és 0788-639286-os telefonszámokon igényelhetnek.

A 2021/2022-es tanévre 38 hely áll a kérvényezők rendelkezésére.

Frissítés dátuma:
2021.06.17.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette