Helyi hivatalos közlöny

Ma délben volt annak a nagykövet programnak a bemutatása, amelynek célja, hogy a Székelyudvarhelyről elszármazottak jó hírét vigyék városunknak szerte a nagyvilágban. Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Szinfotour-Tourinfo iroda közös kampányának célja a város turisztikai ajánlatainak népszerűsítése, az idegenforgalom növekedésével együtt járó lehetőségek maradéktalan hasznosítása, a magyarországi vendégek mellett máshonnan érkező turisták elérése.

A Légy Székelyudvarhely nagykövete! program célja, ahogyan a mai sajtótájékoztatón Pálfi Kinga, városunk alpolgármestere is kiemelte, hogy azok az emberek, akikre mi, udvarhelyiek büszkék vagyunk, akik közösségünkért, városunkért már tettek, de most különböző okok miatt nem Székelyudvarhelyen élnek, találjanak vissza a városhoz. Ezzel olyan szemléletet tudnak közvetítetni mostani környezetükben, amellyel másokat is idecsalogatnak.

Turistákat szeretnénk hozni, elszármazott székelyudvarhelyieket szeretnénk hazahozni, hogy fedezzék fel azokat a csodákat, amelyek mellett nekünk szerencsénk van nap mint nap elmenni.

Orbán Melinda, a Szinfotour-Tourinfo iroda vezetője elmondta: a mostani kezdeményezés célja személyessé, emberközelivé tenni a kapcsolatot a város és a turisták között. A következő időszakban az iroda várja a nagykövetek jelentkezését, ezzel párhuzamosan pedig a Tourinfo is megszólít udvarhelyről elszármazottakat.

Ez a folyamat már el is kezdődött. A mai sajtótájékoztatón jelen volt Katona László színművész, a program első nagykövete, aki jelenleg Budapesten él. Elmondta: örömmel vállalja a felkérést.

Húsz éve élek Budapesten, Székelyudvarhely népszerűsítését civilben nagyon nyomom – mondta Katona.

A program első nagykövete példákkal is illusztrálta a jelenlévőknek, hogy hogyan képzeli el a saját szerepvállalását. Úgy véli, hogy Székelyudvarhely kiváló kiindulópontja lehet minden olyan csillagtúraszerűen szervezett kirándulásnak, amelynek célja Székelyföld megismerése.

Frissítés dátuma:
2021.07.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette