Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt időszakban a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal válságstábja több területen összehangolta azokat a tevékenységeket, amelyeknek legfontosabb célja a koronavírus-járvány székelyudvarhelyi megfékezése, a kialakult helyzet hatékony kezelése.

Szociális területen is több új feladat kezelését eredményezte a vírus miatt kialakult helyzet és a szükségállapot.

A munkahelyek elvesztése, a munkaviszony felfüggesztése több család számára komoly anyagi nehézségeket okoz, ezért a városháza szociális igazgatósága az áprilisi rendes havi tanácsülésen javaslatot tesz gyorssegély biztosítására a teljesen jövedelem nélkül maradt családok, a részben jövedelem nélkül maradt családok számára, azon többgyermekes családok esetében, ahol jelentősen csökkent a jövedelem, de ide tartoznak a nehéz helyzetbe került egyszülős családok is. Ezt a javaslatot jövő héten terjeszti az önkormányzati testület elé a szociális igazgatóság.

Ezzel párhuzamosan a roma közösségek támogatása is folyamatban van. Orbán Árpád alpolgármester kezdeményezésére és koordinálásával, hazai és külföldi támogatók bevonásával alapélelmiszer-csomagokkal segítettük az érintett családok otthonmaradását. Ugyanezt segíti annak az ellátórendszernek a kialakítása, amely által az alapélelmiszerek elérhetők az érintett közösség közvetlen környezetében. A járvány megjelenése óta a szociális ügyekért felelős igazgatóság tájékoztatót tartott az említett közösségek tagjai számára a járványról, a betartandó szabályokról, valamint ezek be nem tartásának következményeiről.

Szintén része a mostani helyzet okozta szociális nehézségek leküzdését célozza az a kezdeményezés, amely a civil szféra és a városháza közös szervezésében indult. A polgármesteri hivatal, a Mallersdorfi Nővérek, a Caritas, a Diakónia Alapítvány valamint a Gondviselés Segélyszervezet élelmiszercsomagokat juttatnak el a rászorulóknak. Mind a támogatási szándékot, mind pedig az igénylést a következő telefonszámon lehet jelezni: 0744-420918. Az élelmiszerüzletek, üzletláncok, gyártók és forgalmazók egyaránt csatlakozhatnak a projekthez.

 

 

Frissítés dátuma:
2020.04.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette