Helyi hivatalos közlöny

Múlt szerda óta, amióta eljuttattuk a székelyudvarhelyiek adományainak egy részét Beregszászra, tovább érkeznek az adományok mind a gyűjtőpontokra, mind pedig a közösségi alapítvány számlájára.

A múlt héten hirdette meg adománygyűjtő akcióját a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium is saját diákjai és munkaközössége körében. Két nap alatt 91 kg liszt, 40 kg rizs, 18 kg puliszkaliszt, 69 kg cukor, 30 kg laskaféle gyűlt. Emellet pástétomból, különféle konzervekből, édességekből is több doboznyi gyűlt össze.

Külön figyelmet fordítottak arra is, hogy higiéniai termékeket is gyűjtsenek: fogkrémek, tusfürdők, szappanok, pelenka, nedves törlőkendők, tisztasági betétek is nagy mennyiségben gyűltek.

Az adománygyűjtést Lőrincz Edit tanárnő és osztálya, a VIII. B. osztály szervezte meg az iskolán belül. Az adományok szakszerű szétválogatásában és szállításában is ők segítettek.

A több száz kilónyi adományt ma koradélután szállítottuk el a kárpátaljaiak támogatására szervezett gyűjtés logisztikai központjába.

A kárpátaljai testvérvárosunk támogatására indított gyűjtés folytatódik. A Babják Zoltán, Beregszász polgármestere által küldött március 15-i levélben arról tájékoztatott bennünket, hogy most összesítik az elmúlt időszakban kapott adományokat. Várhatóan a következő napokban összeáll az az újabb igénylista, amely a következő időszakban szükséges termékeket fogja tartalmazni. Egy biztos: tartós élelmiszerre minden körülmények között egészen biztosan szükség lesz.

A székelyudvarhelyi gyűjtőpontok (tartós élelmiszert és tisztítószereket, tisztálkodási termékeket lehet hozni):

  • a városháza (8 és 20 óra között minden nap),
  • az Urbana (Haáz Rezső utca 4. szám, hétköznapokon 8 és 15 óra között),
  • a városi piac (hétköznapokon 8 és 16 óra között).

Aki pénzzel támogatná a beregszásziakat, megteheti a közösségi alapítvány honlapján.

Frissítés dátuma:
2022.03.16.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette